Navodila za pripravo datotek

Zahteve v zvezi s predajo PDF datotek za tisk:

1. Format datotek mora ustrezati standardu PDF.

2. Datoteka mora vsebovati 1 tiskovino – montažo na ustrezno tiskarsko polo uredimo mi.

3. Barve morajo biti v CMYK, sivinah ali spot paleti.

4. Črni teksti in črne črtne kode morajo biti samo v črni barvi (CMYK 0/0/0/100).

5. Pisave morajo biti vključene v datoteki (embedded font) oziroma v krivuljah.

6. Barvna nasičenost ne sme presegati 280% in ne sme biti manjša od 5%.

7. Večje črne površine tvorite v razmerju CMYK 40/40/40/100.

8. Resolucija fotografij mora imeti 300 dpi.

9. Dodatek za porezavo mora znašati 3 mm (bleed).

10. Postavitev teksta od roba mora biti vsaj 3 mm stran od roba končnega formata dizajna (varnostni prostor).

11. Dodatki na datoteki oznake za porezavo (samo »crop marks« brez ostalih tiskarskih oznak).

12. Merilo mora biti v razmerju 1 : 1.

13. V primeru izseka zaseka tiskovine mora biti kontura v krivuljah označena s spot in v overprint (1:1) ter dodatna stran s konturo na enaki poziciji.

Vsi morebitni dodatni posegi, ki so potrebni zaradi odstopanj od zgoraj navedenih zahtev se obračunavajo dodatno in skladno s cenikom.


Zahteve v zvezi s predajo materialov za pripravo za tisk

Naročnik mora podati jasna navodila glede končnega produkta (tisk, papir, vezava, dodelave, naklada).

Za prelom tiskovine je potrebno poslati končno in lektorirano vsebino v MS Wordu, kjer so fotografije postavljene med tekst; uporabljen slikovni material mora biti priložen v originalnem formatu (nelektoriranih tekstov ne prelamljamo).

Logotipi morajo biti v vektorski obliki (.PDF, .AI, .EPS, .CDR).

Slike-fotografije morajo biti najboljše možne kvalitete (formati JPG, PSD, TIF, ločljivost 300 dpi). Originalnih fotografij, ne pomanjšujte oziroma jih dodatno ne obdelujte.

Upoštevajte, da slike ali logotipi, ki jih najdete na spletu, običajno niso namenjene reprodukciji za tisk zaradi njihove nizke ločljivosti.

Nakup slikovnega materiala, vam lahko ponudimo preko slikovne agencije http://www.dreamstime.com/, iskanje in obdelava materialov se vključi v čas grafičnega oblikovanja, ki se obračuna po veljavnem ceniku.

Zakaj smo najboljša izbira?

Kvaliteta


Pri svojem delu uporabljamo inovativne digitalne in ofset tiskarske stroje, velikih in majhnih formatov, ki zagotavljajo kvalitetne tiskovine.

Hitrost


Ste se nekaj spomnili zadnji trenutek? Brez težav lahko takšno naročilo zaupate nam. Opravili ga bomo v najkrajšem možnem času.

Nizka cena


Glede na različne tehnike tiska, ki jih ponujamo, vam zagotavljamo tiskovine po nizkih cenah. Kombinacija digitalnega in ofset tiska je cenovno zelo ugodna, glede na naklado, ki jo želite.

Prijazni do okolja


Podjetje SILVECO predstavlja, s proizvodnjo in delovnimi procesi ter uporabo čistejših tehnik tiska, prijaznejši odnos do okolja.

Naša ponudba

Glavni cilji podjetja SILVECO so zagotavljanje kvalitete izdelkov in storitev, hitra odzivnost, nizke cene in dostopnost našim kupcem. V naši ponudbi so katalogi, brošure, knjige, navodila za uporabo, letaki, vstopnice, plakati, transparenti, oglasne table, vizitke, poslovni obrazci, revije, zloženke, boni, dnevniki, dopisi, kuverte, nalepke iz več materialov, mape, rokovniki, ovitki za CD-je, koledarji, notesniki, označevalne table, panoji, zemljevidi, kaširanje različnih materialov (kapa, forex, dibond, valoviti karton itn.), papirne vrečke, tisk na ceradno platno, polepitev vozil, in še bi lahko naštevali. Poleg tega izdelujemo tudi CD in DVD plošče z replikacijo ter vse pripadajoče embalaže, kot so ovitki, ekopak, knjižice.